2018 WAKO utánpótlás kick-box VB: zenés formagyakorlat beszámoló

2018. 09. 15-23. között rendezték az olaszországi Jesolóban a WAKO Kick-boksz utánpótlás világbajnokságot. Ezen rangos versenyen 7 szabályrendszerben mérték össze tudásukat a fiatal sportolók. Ringben full contact, low kick és K1, míg tatamin pointfighting, light, kick light és music form versenyek került megrendezésre. A világbajnokságra 65 ország bajnokai és ranglista vezetői juthattak ki, így végül 1800 fő mérte össze tudását, melyből a magyar válogatott több mint száz főből állt.

A kvalifikációt követően a magyar válogatott szakosztályonként megrendezett egy hetes táborban készült, hogy a legjobb formában állhasson pástra vagy ringbe.

Hazánk idén először indított music form (zenés formagyakorlat) utánpótlás csapatot világversenyen, mely csapat főképp a "Veresi Music Form" csapat tagjaiból állt. Az indulás jogát 6 fő vívta ki magának a 24. Magyar Kick-box Világkupán elért eredményeik alapján, melyből végül 4 fő tudta vállalnia a szereplést: Tar Petra pusztakezes formában, Gergely Enikő bot, Müncz Kata és Nagy Bálint kard gyakorlattal. Kuska Natália sérülés, míg Németh Tünde családi okok miatt lépett vissza.

A music form válogatott 4 tagja augusztus végén 1 hetes edzőtáborban Veresegyházon készült, ahol megtörténtek a végső simítások a formagyakorlatokat illetően. Mindenki keményen és szorgalmasan edzett. A pusztakezes és a fegyveres gyakorlatok mellett, akrobatika edzésekkel is készültek. Továbbá határozottsággal és erővel töltöttük meg a gyakorlatokat. A gyerekek megtanulták, hogyan "közlekedjenek" a tatamin, hogyan adják meg a tiszteletet eszközzel és a nélkül illetve elsajátították a helyes "kiai" használatát is, mely az erő es a test összerendezéséért felelős harci kiáltás az ellenfél demoralizálására.

A kiutazás alatt mindenki izgatott volt, hisz a mellett, hogy a legjobb formánkat szerettük volna mutatni még a Magyar Kick-boksz Szövetség szeme is ránk szegeződött. Kíváncsiak voltak, hogy vajon a világ music form elitje között, úgy mint az orosz, ír és amerikai versenyzők mellett, hová fogják helyezni a magyar csapatot. Büszkén mondhatom, hogy a gyerekek elbírták a terhet és mindenki rontás nélkül, a legjobb tudása szerint mutatta be gyakorlatát, így 9-9.7 pontszámokkal a közép mezőnyben végeztünk. Minden kategóriában népes (7-12 fő) és nagy múlttal rendelkező, neves mezőnnyel álltunk szemben. Hogy csak Kata egyik ellenfelét az ír származású Jesse Janne-t említsem, akit 9 évesen fedeztek fel a "Got Talent" versenyen és azóta már TV filmek szereplője.

Eredményeink: fegyveres formagyakorlatban Müncz Katalin 5. és Nagy Bálint 6. helyével pontszerző helyet tudhat megáénak, míg Gergely Enikő a 7. és pusztakezesek gyakorlatával Tar Petra pedig a 9. helyen végzett.

Összességében azt mondhatom, hogy elégedettek vagyunk a "Veresi Music Form Csapattal", hisz hazánkban ez a szakág még gyerekcipőben jár, így saját magunknak kell kitaposni az utat és megszerezni a tapasztalatokat! A siker titka a gyerekek kitartó munkája mellett, a szülők anyagi és erkölcsi támogatása, céltudatos nevelése, mely nélkül a csapat VB kvalifikációja és kijutása nem történhetett volna meg. Köszönjük támogatásukat és gratulálunk versenyzőinknek!

Munkánkat azóta is töretlenül folytatjuk és a következő nagy cél a 2019-es Győrben megrendezésre kerülő utánpótlás EB lebeg a szemünk előtt!

Felkészítők: Pintérné Gazdag Anett Black and Gold Angels Kick-boksz Klub music form edző (5. danos aikido és 3. danos battodo mester) és Papp Attila vezetőedző.


© 2006 Ki Művészetek Egyesülete, 2112 Veresegyház, Paskom u. 21..
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!