2023 NASZM Évzáró

December 2-án Veresegyház adott otthont a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország Évzáró rendezvényének

2023 NASZM Évzáró Rendezvény
2023 NASZM Évzáró Rendezvény

  December első szombatján Veresegyházon került megrendezésre a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország (NASZM) Évzáró rendezvénye, melyen több mint hatvan sportoló gyűlt össze. A rendezvényt hagyományosan Csongrád-Csanád vármegyében rendezik (Makó, Szeged), míg idén a veresegyházi Ki Művészetek Egyesülete (KIME) kapta ezt az igen rangos és megtisztelő feladatot.

13 aikidoka tett sikeres kyu vizsgát
13 aikidoka tett sikeres kyu vizsgát

  A rendezvényt Bodnár Gyula az aikido szövetség elnöke nyitotta meg, aki elismeréssel nyugtázta, hogy a nagy számban megjelent dan fokozatú mesterek mellett, többek között sensei Héjja László 6. dan, a színes övesek és a gyerekek is szép számmal megjelentek. A teljesség igénye nélkül, jöttek sportolók Szegedről, Kaposvárról, Szentesről, Székkutasról, Békéscsabáról, Veszprémből, Budapestről, Dunaújvárosról. Ezt követően aikido edzések zajlottak: sensei Mihalicska István, 5. dan aikikai pusztakezes, sensei Pintérné Gazdag Anett, 6. dan aikikai jo (bot) míg sensei Verebics Hajnalka, 5. dan aikikai boken (fakard) technikákat oktatott. Mindhárom mester az aikido alap törvényeire hívta fel a figyelmet, melyekhez a testtudatosság és a térérzékelés növelésére alkalmas megoldások kapcsolódtak. Majd aikido vizsgák következtek, ahol 13 aikidodka tett sikeres vizsgát. A veresi egyesületből 6. kyu fokozatott szerzett Moór Eszter, 2. kyu fokozatot Jánvári Benedek és Czene János. A vizsgázók közül a bizottság a békéscsabai Kaposi Lászlót, kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesítette. A rendezvény szakmai részét a Veresi Formagyakorlat csapat növendékeinek bemutatója zárta (Oláh Benedek, Szilágyi Marcell, Hunyadi Lotti) végül pedig banketten ünnepelhettek a résztvevők.

KIME Veresegyház: 2. kyu fokozatott szerzett Jánvári Benedek, Czene János
KIME Veresegyház: 2. kyu fokozatott szerzett Jánvári Benedek, Czene János

A Szövetség november 30-án Makón tartotta hagyományos díjátadóját, ahol az "év aikidosa" illetve az "aikidoban és az aikidoért" díjakat osztották ki. Az előbbit Bozsoki Imre és Halász Tibor, míg az utóbbit Szirbik Ferenc kapta.

© 2006 Ki Művészetek Egyesülete, 2112 Veresegyház, Paskom u. 21..
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el